Katarzyna Reserve Extra Zytnia Norvegia vodka Concerto winery FORT WILLIAM SCOTCH WHISKEY Imported Wines

Concerto Winery е най-новият проект в региона на Сакар планина. Избата разполага с огромен потенциал – уникален тероар, прекрасни лозя и екип от опитни специалисти. Вината се произвеждат в железобетонни съдове по технология, която е рядкост в България, но се използва в най-добрите изби от долината на Рона.

Сакар е ниска планина в югоизточна България, заемаща пространството между долините на реките Тунджа и Марица. Климатът е онтинентално-средиземноморски климат с къса и топла зима, горещо и сухо лято.

Лозята в региона се славят с превъзходните си качества. Наред с традиционните мерло и каберне совиньон, сортът сира сякаш е намерил своя втори дом. Характеристиките, които дава сира тук са много близки до тези на най-добрите вина от долината на Рона – ароматни, мощни, плътни и с гладка структура.

Concerto Winery разполага с близо 2000 дка лозя. Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Пино Ноар, Шардоне, Совиньон Блан и Вионие са само част от сортовете, от които се очакват превъзходни вина.

Sauvignon Blanc

Красив, жив жълтозелен цвят със сивкави отблясъци. Средноинтензивен нос с характерни аромати на зелена праскова, папрат и косена трева. Много добре балансиран вкус с мека свежест.

Chardonnay & Viognier

Цветът е светлозлатист с гланц и зеленикав оттенък. Атрактивен нос с аромат на праскова и цветисти акценти. Свежо и атрактивно тяло, добре балансирано. Сочен завършек.

Rose Cabernet Franc

Красив, бледорозов цвят с нежни оттенъци на череша. Елегантен и свеж нос с аромат на сочни плодове. Стегнато тяло с дълъг плодов запомнящ се финал.

Merlot

Купажно вино с плътен рубинен цвят. Многопластов аромат на слива и черни горски плодове. Мощно добре структурирано тяло с елегантна мекота. Запомнящ се финал.

Merlot & Pinot Noir

Купажно вино с плътен рубинен цвят. Многопластов аромат на слива и черни горски плодове. Мощно добре структурирано тяло с елегантна мекота. Запомнящ се финал.

Cabernet Sauvignon & Syrah

Виното е с отличава с характерен наситен пурпурен цвят. Носът е мощен с нюанси на зрели горски плодове. Тялото е меко, сочно и добре структурирано. Комплексен финал с запомнящ послевкус.

ЛЮБИМЕЦ
гроздова ракия - натурална

Контролирана ферментация с цел запазване на естествения аромат и специална дестилация за максимална чистота. Отличава се с нежен аромат и мек вкус с приятна сладост на финала.

ЛЮБИМЕЦ
гроздова ракия - отлежала

Отлежава при контролирани условия, гарантиращи запазването на аромата и развитието на богат вкус. Притежава златист цвят, фин аромат, хармонично тяло и запомнящ се послевкус.

ЛЮБИМЕЦ
гроздова ракия - мускатова

Създадена от специално селектиран мускат. Отличава се с фин мускатов аромат, плътно и хармонично тяло и мек послевкус

Мастика КАЛИМЕРА

Създадена чрез ароматизиране на етилов алкохол от земеделски произход. С добавен мед за омекотяване. Притежава приятен аромат и неповторим вкус.

Ликьор Мента

По оригинална рецепта с добавки от натурално ментово масло. Чист, добре рафиниран букет със свеж вкус, мекота и специфичен ментов финал